Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Макларън в Австралия ще е да спечелят точки

Целта на Макларън в Австралия ще е да спечелят точки

75
0
Серхио Перес

Целта на екипа на Макларън за Гран при на Австралия ще е да спечели точки, споделиха от тима седмица преди първите свободни свободни тренировки на пистата Албърт парк в Мелбърн.

МР4-28 все още е нов автомобил, който възнамеряваме да развиваме агресивно през годината. Той без съмнение има сериозен потенциал. Тръгваме за Мелбърн решени да направим добро представяне и да вземем точки, които да сложат добро начало на шампионата за нас – обясни шефът на екипа Мартин Уитмарш.

Пилотите на отбора Дженсън Бътън и Серхио Перес са убедени, че са напълно подготвени за новата състезателна година.

Леле, не мога да повярвам, че дойде началото на сезона! Струва ми се като че ли миналата седмица бях на най-високото стъпало на подиума в Сао Пауло – каза Бътън. – Наистина ми е трудно да повярвам, че вече се подготвяме за полета към Австралия. Времето направо е излетяло. Казват, че точно това се случва, когато се забавляваш, а аз изкарах фантастична зима. Тренирах през цялото време и се чувствам невероятно подготвен и вече съсредоточен върху новия сезон. Едно от най-изумителните неща във Формула 1 е как всичко започва отначало всяка зима. Виждал съм как може да имаш ужасни тестове преди надпреварите, а да си конкурентоспособен в първия старт, както и обратното – да изглеждаш впечатляващо в тренировките, а да не стигнеш доникъде в Мелбърн. Ако имаш късмет, нещата се подреждат още на изпитанията и след това в първия старт. Целта винаги е такава. Тази година не мисля, че има отбор, който наистина да разбира какъв е редът (като скорост). Досега беше много трудно да се правят каквито и да е изводи: различни количества гориво и нива на износване на гумите означават, че е сложно да се предвиди какво ще се случи в Австралия.

Световният шампион за 2009 г. допълни, че той лично има прекрасни спомени от Мелбърн, където е печелил три пъти.

Първият старт за 2013 г. ще е и официалният дебют на Серхио Перес като титуляр за екипа на Макларън. Мексиканецът сподели, че за него зимата е била изключително натоварена, след като е направил една от най-големите стъпки напред в кариерата си.

– Пред мен, разбира се, имаше много предизвикателства – да се запозная с нова кола и нови системи, да науча имената и постовете на много хора, с които тепърва ще работим заедно. Но изживяването през цялото време бе невероятно и вече оценявам колко ценно ще е всичко това, когато пристигна в Мелбърн. Изкарахме три продуктивни седмици на тестовете и използвахме всяка възможност да изпипаме болида си преди първото състезание. За мен пристигането в Австралия като пилот на Макларън ще е невероятна чест. Никога не съм работил по-упорито преди сезон, за да се подготвя. Направих всичко по силите си, за да съм на ниво. Сега чакам единствено изгасването на червените светлини в неделя следобед! – каза още Перес.