Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Мерцедес за 2013 г. е да се печелят победи, заяви...

Целта на Мерцедес за 2013 г. е да се печелят победи, заяви Браун

43
0
Рос Браун

Целта на Мерцедес за сезон 2013 г. във Формула 1 ще е да печели състезания с Люис Хамилтън и Нико Розберг, твърди шефът на екипа Рос Браун.

Екипът има сериозни цели за догодина, след като в продължение на три сезона успя да спечели едва една победа (в Китай през 2012-а). В края на току-що приключилия сезон отборът имаше пет поредни старта без спечелена точка – едва на финала в Бразилия бе записан актив, като Заубер за малко не настигнаха съперниците от Бракли. Въпреки всичко Браун е категоричен, че целта на тима ще са победи.

Очевидно е колко упорито работим, за да дадем на Люис и Нико възможността да печелят победи и полпозишъни. Това е амбицията, целта ни. Ясно е, че е изключително важно да подобрим представянето си спрямо настоящото. Ще направим всичко възможно, дори да не успеем да постигнем всичките си цели догодина. Никога не знаеш какво ще направят останалите. Иска ми се да вярвам, че ще сме в състояние да се справим. Мисля, че Люис малко занижи очакванията. Сигурен съм, че в сърцето си той иска да печели, да е на полпозишън, но същевременно разбира, че ни предстои дълъг път – заяви англичанинът пред Аутоспорт.

Хамилтън обясни, че преминаването му в Мерцедес е ново предизвикателство, шанс да изгради екип около себе си. Според Браун идването му ще мотивира допълнително екипа:

– Много се вълнуваме от предстоящата си работа с Люис. За всички ни ще е наистина интересно. Сигурен съм, че ще е различен от Михаел [Шумахер]. Отборът е развълнуван, че ще сме заедно с пилот от неговия калибър. С един по-силен автомобил пилотите ще станат дори още по-важни за нас.