Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на пилотите на Макларън ще е класиране пред Уебър

Целта на пилотите на Макларън ще е класиране пред Уебър

61
0
Люис Хамилтън,Фил Прю

Шеф-инженерът в тима на Макларън – Фил Прю, призна, че основната цел на пилотите на тима – Люис Хамилтън и Дженсън Бътън, ще бъде класиране преди Марк Уебър, а не толкова гоненето на победа в състезанието в Корея.

В момента Хамилтън изостава на 28 точки от пилота на Ред Бул, а Бътън е още 3 точки по-назад и затова в Макларън имат ясна стратегия за оставащите надпревари.

„Мисля, че нашата цел е най-вече да се качим на подиума и трябва да сме преди Марк. Трябва да имаме две коли, които да се борят в челото, които да се борят за първа стартова редица в квалификацията  и после да успеят да стигнат до подиума.

Ако трябва да съм честен, корейската писта е много добра комбинация от различен тип писти. Има някои дълги прави и тежки спирания, което не е много по-различно от Канада и би трябвало да подхожда на колата ни. Сектор 2 е малко като в Турция, където се представихме доста добре, а финалният сектор е типична секция с нужда от високо аеродинамично притискане, нещо като Унгария може би.

А ако трябва да кажа коя кола ще има предимство, всъщност бих казал, че пистата е доста неутрална и има аспекти от нея, които ще облагодетелстват всеки от топ-тимовете“, обясни Прю.