Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цените на хотелите в Бахрейн учетворени

Цените на хотелите в Бахрейн учетворени

37
0

Бахрейн вече посреща оборудването на отборите от Формула 1 за предстоящия там първи кръг от световния шампионат за 2010 г. А това означава – както керванът вече добре знае – и сериозно увеличение на цените в хотелите. Някои от тях, съобщава местната преса, са вдигнали четворно стойността на стаите и апартаментите си за предстоящото събитие.

Проучване на Гълф Дейли Нюс обаче сочи, че въпреки сериозното увеличение почти всичко вече е разпродадено. Репортер на вестника е установил, че единствено в Интерконтинентал Риджънси Бахрейн има налични стаи – около 20 на брой. Главният изпълнителен директор на трасето до Манама шейх Салман бин Иса Ал Халифа твърди, че това е позитивен знак за развитието на района, както и че увеличението в хотелите е нормален феномен за домакините на Гран при.

– Случва се навсякъде, където бихте могли да отидете. Без значение дали става дума за Монако или някой друг кръг от шампионата, ще се сблъскате със същото нещо. Не мисля, че е честно да се критикуват хотелите за случващото се – обяснява той.

Проблемът със скъпия престой съществува още от първата Гран при на Бахрейн, проведена през 2004 г. Всъщност след тази надпревара дори ФИА взе отношение по въпроса, но хотелиерите очевидно не се впечатляват лесно и продължават да ценообразуват по собствена схема.

– Министерството на културата и информация работи с тях, за да осигури нормални нива и досега вършат страхотна работа – категоричен е шейхът.