Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цунода обясни какви уроци е научил през дебютния си сезон във Формула...

Цунода обясни какви уроци е научил през дебютния си сезон във Формула 1

921
0
Юки Цунода
Юки Цунода, снимка Ред Бул Контент Пуул

Юки Цунода посочи какви уроци е научил по време на дебютния си сезон във Формула 1. Пилотът на Алфа Таури завърши на четвърто място в последното състезание за сезона в Абу Даби. Това бе най-доброто класиране за японския състезател.

Цунода изкара една трудна първа година в спорта. Сезонът започна много силно за него след като стигна до зоната на точките в Бахрейн. После катастрофира в квалификацията на Имола. Това бе стартът на лошата серия на Юки. До края на кампанията той завърши още шест пъти в топ 10 и изоставаше от съотборника си Пиер Гасли. Дори след квалификацията на Каталуния, Цунода бе много ядосан и заяви, че е разполагал с различно оборудване в неговата кола. По-късно той се извини на своя екип заради този коментар.

След поредицата от лоши състезания, Ред Бул решиха да преместят японеца от Великобритания в Италия. Целта на този ход бе той да бъде по-близо до фабриката на Алфа Таури във Фаенца. Това се отрази добре на Цунода, който записа по-добро представяне през втората половина на сезон 2021.

Юки смята, че е научил колко е важна увереността по време на състезателния уикенд. Също така е научил и много неща извън пистата.

„По отношение на шофирането, научих да съм по-уверен. Увереност, свързана със състезателния уикенд.  Много важно как подхождаш към него и какъв напредък постигаш. Също така може би поведението в социалните мрежи. Това бяха най-важните уроци, които научих тази година“, коментира Цунода.

След наситената със събития 2021 година, Юки планира да се завърне в Япония по време на зимната пауза. Това ще бъде негово първо пребиваване в родната му страна от началото на годината.

„Това бе един дълъг сезон. Още ми липсват приятелите и японската храна. Така че ще е хубаво отново да съм у дома. Със сигурност ограниченията ще ми попречат да се насладя на момента. Може и да съм под карантина. Няма да бъде никак лесно. Въпреки това го очаквам с нетърпение. Искам да си почина възможно повече преди старта на новия сезон“, завърши Юки Цунода.