Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Твърде голямо износване на гумите бил най-големият проблем на Маса

Твърде голямо износване на гумите бил най-големият проблем на Маса

35
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса остана разочарован от високото ниво на износване на гумите му по време на Гран при на Италия. Бразилецът бе трети на старта на Монца, но финишира на четвърта позиция, зад съотборника си във Ферари Фернандо Алонсо.

Екипът не можеше да следи болида F2012 на Маса заради проблеми с електрониката – на питуола загубиха телеметрията и рейсинженерът му се обади по радиото да каже, че трябва да говорят повече, за да следи ситуацията.

– Не беше хубаво, че телеметрията изчезна, но износването бе високо днес и ни постави в трудна позиция. Като цяло резултатът все пак е добър за отбора. Екипът ми не ме виждаше на компютрите, но всичко, което ми съобщаваха, беше наред. Не мисля, че това бе кой знае колко голям проблем. Най-сериозната грижа бяха гумите – коментира Маса след финала.

Бразилският пилот очаквал гумите му да не се износват чак толкова. Освен това добави, че е имал предвид битката на съекипника си за титлата във Формула 1 този сезон.

– Естествено, че личното ми състезание бе много важно. Но бе важно и да съм в позиция да помогна на Фернандо, който се бори в първенството. Това е от особено значение за отбора – обясни Маса.