Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Твърде многото промени объркват хората, категоричен е Трули

Твърде многото промени объркват хората, категоричен е Трули

28
0
Ярно Трули

Твърде многото и прекалено чести промени в правилата на Формула 1 правят спорта по-неразбираем за феновете, твърди Ярно Трули пред италианския вестник Гадзета Спортива. Пилотът на Лотус е убеден, че спектакълът страда от подобни действия.

Има твърде много неща – от аеродинамика през гуми до KERS. Говорим за пестене на средства, но правилата се променят всяка година и хората просто не разбират. Всичко става все по-малко шоу – заяви 36-годишният италианец.

Тази година той ще продължи да кара в Лотус, но отборът има проблеми с използването на името си, след Гении Капитал и Лотус Груп купиха Рено и прекръстиха тима на Лотус Рено. Затова и на въпроса кой екип е истинският наследник на създадения от Колин Чапман, Трули бе уклончив.

Кой е реалния? Не сме наясно, нещата да смущаващи и объркващи.

Досега няма информация кога ще се състои представянето на новия болид за Ярно и съотборника му Хейки Ковалайнен, но се предполага, че ще е готов за началото на предсезонните тестове на 1 февруари във Валенсия. Самият Трули отдавна инвестира в различни бизнес начинания, а последната му придобивка е хотел в Давос (Швейцария).

Що се отнася до предстоящия сезон, то италианецът е твърдо решен представянето му да е коренно различно от това през 2010 г.

Една година страдания мога да изтърпя, втора – не, защото когато започвах пилотите бяха много по-качествени като цяло. Тогава повечето отбори се стараеха да вземат добри състезатели. Сега бюджетите на твърде много екипи се определят от спонсорските пари на пилотите им – каза Ярно.