Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Твърде рано е Перес да идва във Ферари, отсече Ди Монтедземоло

Твърде рано е Перес да идва във Ферари, отсече Ди Монтедземоло

53
0
Лука ди Монтедземоло

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло заяви, че е твърде рано Серхио Перес да кара за Скудерията.

22-годишният мексиканец непрекъснато е спряган за място в отбора от Маранело, но маркизът не за пръв път заявява, че все още е недостатъчно опитен. Представянето му на Монца, където стана втори (изпреварвайки по пътя си към подиума Фелипе Маса и Фернандо Алонсо), поднови приказките. Перес е част от академията на Ферари за млади пилоти и това също се използва като подкрепящ теорията за отиването му там факт.

Ди Монтедземоло отбелязва непрекъснатото подобрение в карането на пилота, който понастоящем се състезава за Заубер, но не е съгласен Серхио да стане състезател в Скудерията през 2013 г.

– Следващият сезон е прекалено рано да идва. Много съм доволен за него, защото представянето му потвърждава избора, който направихме, като го предпочетохме сред толкова млади състезатели. След това благодарение на Заубер, благодарение на академията на Ферари той израства. Но е нужен повече опит, за да подложиш един пилот на напрежението в отбора ни – коментира Ди Монтедземоло в интервю за Скай Спорт.

Историите около Люис Хамилтън (Макларън) и евентуалното му преминаване в Мерцедес догодина изместиха фокуса от Скудерията по време на уикенда в Италия. Скоро след това обаче дискусиите кого ще предпочетат в Маранело за пилот до Алонсо бяха възобновени. Десетките слухове включваха вече имената на почти половината настоящи състезатели, връщаха Кими Райконен в Маранело и дори се появи теория, че ако Хамилтън наистина предпочете Бракли пред Уокинг, то Ферари спокойно могат да привлекат Михаел Шумахер! В италианската преса се тиражираше доста време и предположение, че Себастиан Фетел има предварително споразумение да отиде в Скудерията от 2014 г. нататък.

Досега бе потвърдено единствено, че от Маранело са водили разговори с Марк Уебър, който обаче подписа за още един сезон с Ред Бул. Маса пък твърди, че провежда дискусии с отбора от дълго време.

Ди Монтедземоло определено ще подхрани част от слуховете, след като заяви, че от всички пилоти на грида предпочита да види Фетел зад волана на Ферари в бъдеще. Правейки сравнение между Себастиан и Шумахер (който също отиде в Маранело като двукратен шампион през 1996 г.), италианецът сподели:

– Смятам, че Фетел в по-голяма или по-малка степен е в същото положение, в което бе Михаел в Бенетон. Млад е, много добър състезател и с чудесен опит. Така че на теория, щом ме питате за имена, ще назова него.