Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс приеха пето и осмо място като приличен резултат

Уилямс приеха пето и осмо място като приличен резултат

50
0
Фелипе Маса

Пети и осми завършиха в Гран при на Унгария пилотите на Уилямс Фелипе Маса и Валтери Ботас.

Отборът се върна на четвърта позиция в класирането при конструкторите с актив от 135 точки – 7 точки по-малко от Ферари.

– Напоследък свикнахме да се борим за подиуми, така че последното състезание определено бе различно – сподели шефът на отдела за представяне Роб Смедли. – Темпото на колите ни не бе фантастично, но го приемаме на толкова тясна писта. Направихме каквото можахме. И двата болида стигнаха финала, при това в точките. Увеличихме разликата спрямо Макларън и Форс Индия в шампионата. Доволни сме от четвъртото място при конструкторите, а и ни предстоят някои чудесни стартови – ще се върнем, нетърпеливи за още подиуми на Спа и Монца.

Маса сподели, че състезанието е било трудно за него и изпълнено с множество събития.

Имахме много битки и беше трудно да се задържиш на пистата. Поехме известни рискове с гумите при спиранията в бокса, но в крайна сметка постигнахме приличен резултат. Сега гледаме към втората част от сезона, когато съм сигурен, че ще вземем много повече точки, отколкото досега – обясни бразилецът.

Ботас призна, че след три поредни подиума осмо място не е особено удовлетворяващо. И той обаче отчете, че поне трупа актив за тима, както и че предстоят още доста стартове:

Можехме да извлечем и повече от надпреварата в Унгария, но нямахме късмет със сейфти кара, заради който от втори отидох десети. Трябва да анализираме станалото и да се съсредоточим върху следващото състезание. Предстоят ни още много добри моменти, ставаме все по-силни.