Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс доволни, че са с втората по бързина кола

В Уилямс доволни, че са с втората по бързина кола

49
0

Пилотите на Уилямс Валтери Ботас и Фелипе Маса окупираха втора редица на грида за Гран при на САЩ. Въпреки това обаче финландецът, който бе по-бързият от двамата, не смята подиума за даденост.

Валтери ще стартира откъм чистата страна на трасето, но очаква трудно състезание.

– Отново направихме добра квалификация и съм наистина доволен от обиколките, които направих в Q3 – заяви Ботас. – Но уикендът при мен върви трудно поради някаква причина. Борих се да постигна добър ритъм. Най-накрая можех да се доверя на болида си, така че съм доволен за тима ни. Класирахме се на втора редица, което е чудесна стартова позиция за утре. И трите старта до края на шампионата са важни, защото се борим да запазим позицията си в конструкторския шампионат. Но би трябвало да се получи интересно състезание, особено като се има предвид, че момчета зад нас ще са бързи. Ще е важно да вземем добри точки, но няма да е лесно.

Финландският пилот допълни, че е успял да подобри значително настройките на своя FW36:

– Определено имах доверие на колата, вървях по точните траектории, всеки завой се получаваше правилно. Знаех, че най-голямо значение има Q3 и трябваше всичко да е наред точно за този момент. Постарах се да извлекат максимума.

Маса също определи представянето в квалификацията като силно и допълни, че болидът на Уилямс е конкурентоспособен.

– Мерцедес изглеждат много силни, но ние сме най-добри от останалите. Вчера постигнахме състезателно темпо, което е окуражаващо за състезанието. Щеше ми се да съм пред Валтери, тъй като сега съм откъм мръсната страна на грида, но въпреки това имам добър шанс да стигна до подиума. Затова трябва да изберем правилна стратегия и да извлечем максимума от скоростта си – каза още бразилецът.

Оперативният шеф на тима Роб Смедли каза, че очакванията Уилямс да е втората по бързина кола са се оправдали:

– Осъществяването на целите не винаги е лесно, защото има много променливи фактори. Така че днес и отборът, и пилотите свършиха чудесна работа. Имаме избор от голям брой стратегии. Трябва да си изпълним задачите и да вземем решение, което ще ни позволи да запазим тези позиции и може би дори да напреднем в състезанието.