Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс търси повече постоянство в дълги серии обиколки

Уилямс търси повече постоянство в дълги серии обиколки

40
0

Тимът на Уилямс преживя сложен ден на пистата Яс Марина в Абу Даби.

Отборът, от който се очакваше да е най-близо до Мерцедес, имаше неочаквани грижи с автомобилите си. В първата тренировка тимът изпита нова конфигурация на охлаждането, която обаче причинила проблем със закрепването на елементи. За втората сесия екипът се върна към по-консервативен вариант на системата.

– Имахме някои проблеми с отделни компоненти в първата тренировка, но отборът свърши наистина чудесна работа и оправи всичко за следващата сесия. Вторият час и половина за подготовка премина стандартно, като колата е с добро темпо. Търсим малко повече постоянство в дългите серии, но като цяло сме наистина доволни от направения прогрес. Втората тренировка бе по-репрезентативна по отношение на състезателното и квалификационно темпо заради часа, в който се провежда. Наистина е удовлетворяващо, че изпълнихме цялата си програма – обясни инженерният шеф Роб Смедли.

Валтери Ботас даде пето време във втората тренировка. Той заяви, че е наваксал изгубеното в началото на подготовката време:

– Привечер всичко работеше добре, но все още има работа за утре по отношение баланса на колата. В някои завои изпускам предната част, в други – задната и искам да оправя това отрано. Има време, така че не сме под напрежение. Има какво да пипнем, за да подобрим представянето.

Фелипе Маса бе малко по-назад от съотборника си – десети. Той каза, че не би нарекъл петъка перфектен, но знае по какво трябва да се труди, за да се справи с проблемите.

– Не се притеснявам. За щастие в първата сесия забелязах бързо проблема и нищо не се откачи напълно. Следобедът бе по-добър, отбелязахме известен прогрес, но все още имах проблеми с нови гуми. Мерцедес изглеждат бързи, но ние ще продължим да се стараем да намалим разликата – коментира бразилецът.