Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс има възможност да спечели точки в Азербайджан, смята Лоу

Уилямс има възможност да спечели точки в Азербайджан, смята Лоу

32
0
Ланс Строл

Тимът на Уилямс постигна най-добрия си резултат в квалификация от началото на сезон 2018 г. във Формула 1. Ланс Строл и Сергей Сироткин се класираха 11-и и 12-и, но ще стартират в Азербайджан с по една позиция напред заради наказанието на Нико Хюлкенберг за сменена скоростна кутия.

„Доволни сме от резултата и преди всичко искам кажа на пилотите, че свършиха добра работа”, заяви техническият шеф на екипа Пади Лоу. „Пистата е много сложна, трафикът се управлява трудно, а те запазиха самообладание в точните моменти. Механиците ни също се справиха прекрасно и подготвиха колата на Сергей навреме за квалификацията.”

„Състезанието утре ще е трудно. В предишни години надпреварата тук бе изпълнена със събития и ще трябва да се борим здраво, но има възможност да спечелим точки.”

Строл каза, че е наистина щастлив от постижението си, както и че очевидно отборът има напредък този уикенд в сравнение с първите стартове през годините.

„И при това положение е малко разочароващо, че за Q3 не ни стигна съвсем малко. Беше трудна квалификация, в чието начало заради жълтите знамена не записах обиколка чак до последната секунда, а бях и със стари гуми. Извадих късмет, че продължих. На това трасе има по малко от всичко – висока и ниска скорост, стени, драма. Би било чудесно да се състезаваме на повече такива писти, тъй като на подобни конфигурации коли, които обикновено без проблеми се класират за Q2, имат известни грижи”, каза още Строл.

Сироткин катастрофира тежко в сутрешната тренировка, а след квалификацията благодари на тима си за това, че поправиха колата навреме за сесията.

„Много се радвам, че мога да изразя благодарността си с подобен резултат. Чувствам, че имаше още малко скорост в болида. Не съм сигурен дали щеше да стигне за Q3, но щяхме да сме дори още по-близо”, допълни руснакът.