Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Успяхме да обърнем нещата, съжалявам за Фетел, заяви Хамилтън

Успяхме да обърнем нещата, съжалявам за Фетел, заяви Хамилтън

83
0
Люис Хамилтън

Спечелилият първата стартова позиция Люис Хамилтън заяви, че съжалява за случилото се със Себастиан Фетел в квалификацията за Гран при на Малайзия, но е много щастлив, че в екипа му са успели да обърнат нещата след вчерашните проблеми с колата в свободните тренировки.

„Нямах никаква идея как ще се развият нещата днес, каза Люис. – Съжалявам за това, което се случи със Себастиан Фетел. Очевидно той беше много бърз в тренировките. Някак ние успяхме да обърнем нещата, като инженерите свършиха страхотна вчера.

Колата се усещаше страхотно от мен и Валтери. Наистина съм изненадан да съм тук на първа позиция, но съм много доволен. Това е най-прекрасната публика, която съм виждал в Малайзия. Това е последното състезание тук, но благодаря на феновете за подкрепата.”

Въпреки успеха, Хамилтън заяви, че е наясно със заплахата от пилотите на Ред Бул и от Райконен за състезанието утре. Пилотът на Ферари бе много бърз в квалификацията и само грешка в последния завой му попречи да е не полпозишън.

„Очевидно ще водим тежка битка с тези момчета до мен, добави британецът. – Ред Бул особено имаха страхотно темпо в дългите серии от обиколки вчера. Надявам се, че нашата кола са развива в правилната посока. Спринтът към първия завой е дълъг и много неща могат да се случат.”