Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс трудно ще настигне Ферари, смята Смедли

Уилямс трудно ще настигне Ферари, смята Смедли

30
0

Уилямс трудно ще настигне Ферари, като се има предвид в каква форма е италианският тим, каза оперативният шеф на екипа от Гроув Роб Смедли.

Скудерията се оказа основен съперник на Мерцедес в началото на сезон 2015 г. във Формула 1. Себастиан Фетел дори взе победа в Гран при на Малайзия. Самият Смедли сподели след третия кръг на първенството – в Китай, че петата и шеста позиция там съответстват на темпото на FW37, тоест отборът е трети по сила в момента в шампионата.

Валтери Ботас стана четвърти в Бахрейн, където обаче Себастиан Фетел допусна грешка. Финландецът каза след финала, че резултатът му е чудесен, но „е ясно, че при чисти състезания ние още изоставаме от темпото им”.

„Балансът на силите вече се вижда след четири надпревари”, заяви и Смедли. „Ние подготвяме серия новости за Барселона, но ще е много трудно да настигнем Ферари. Извлякохме добър потенциал от автомобилите си, продължаваме да се трудим, но не очакваме бърз скок на темпото. Не забравяме също така, че зад нас са отбори като Ред Бул – огромна организация, чудесно оборудвана и със значителни ресурси. Те ще вървят много по-силно, когато оправят проблемите си. Но като цяло всичките ни съперници са наистина силни”, допълни той.