Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс и Хюлкенберг удовлетворени от спечелените точки

Уилямс и Хюлкенберг удовлетворени от спечелените точки

53
0

Уилямс изпълни целта си да вземе точки в първата надпревара от Формула 1 за 2016 г. благодарение на петото място на Фелипе Маса и осмото за Валтери Ботас.

Бразилецът определи състезанието като добро за себе и допълни, че спирането заради катастрофата на Фернандо Алонсо и Естебан Гутиерес е помогнало за стратегията му с едно спиране в бокса.

„Благодарение на това прескочихме болидите на Торо Росо, които бяха избрали различни гуми”, каза още Маса.

Ботас стартира от 16-а позиция на грида – той загуби 5 места заради смяна на скоростна кутия.

„Очевидно е, че беше много трудна седмица”, сподели финландецът. „Проблемите ни в квалификацията и наказанието повлияха на крайния резултат. Не направихме чистата надпревара, на която се надявахме, но все пак спечелихме точки и с двете коли.”

Форс Индия успя да класира в топ 10 само единия си болид – този на Нико Хюлкенберг, който стана седми. Съотборникът му Серхио Перес остана 13-и.

„Да вземеш точки е положителен старт на годината. Не беше лесен ден. Няма как да знаем какво можеше да стане, ако състезанието не бе спряно и впоследствие рестартирано. Смятам, че червеният флаг затрудни плана ни за един питстоп, защото даде шанс на всички да сменят гуми. През по-голямата част от надпреварата бях блокиран зад Хаас. Не бе лесно да доближа Ромен [Грожан], а и зад мен имаше куп коли, постоянно трябваше да се отбранявам. Така че седмо място е удовлетворяващо, като се имат предвид всички обстоятелства”, обясни Нико.