Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс има три варианта за съотборник на Ланс Строл за 2018 г.

Уилямс има три варианта за съотборник на Ланс Строл за 2018 г.

103
0

Екипът на Уилямс има трима варианта за пилот, който да е съотборник на Ланс Строл през 2018 г., съобщава Motosport. Според изданието в листата на екипа на Франк Уилямс са сегашният титуляр Фелипе Маса, резервният пилот на екипа Пол ди Реста и Роберт Кубица.

В уикенда за Гран при на Сингапур се появи информация, че полякът се готви да прави тестове за екипа от Гроув с болид от 2014 г. Кубица вече прави изпитания за Рено на Хунгароригн в дните след Гран при на Унгария с тазгодишната кола.

Френският тим обаче пожела да ангажира за титуляр Карлос Сайнц от Торо Росо като част от сделката за доставка на двигатели Рено за Макларън и мотори Хонда за по-малкия тим на Дитрих Матешиц.

Така за Кубица не оставят много възможности, като Уилямс изглежда най-реалната. В тима са готови също така да задържат Маса за още една година, след като бразилецът се отзова на молбата да се върне в F1 и да замести напусналия в посока Мерцедес Валтери Ботас.

Ди Реста пък търси вариант за се върне в спорта като пилот. В Унгария той замести Маса, който не се чувстваше добре, и кара стабилно и без сериозни грешки, което бе впечатляващо с оглед на това, че не е карал новото поколение коли в F1.

Според източници на изданието, в Уилямс не бързат да вземат окончателно решение. Смята се, че интерес към мястото имат Маркус Ериксон и Джолион Палмър, но тяхното наемане било малко вероятно.