Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уайтинг ще се срещне с Райконен и Фетел относно инцидентите с Верстапен

Уайтинг ще се срещне с Райконен и Фетел относно инцидентите с Верстапен

36
0

Рейс директорът на ФИА Чарли Уайтинг ще се срещне с пилотите на Ферари Кими Райконен и Себастиан Фетел. Тримата ще обсъдят спорните ситуации с Макс Верстапен от Гран при на Белгия.

Дебатът относно поведението на 18-годишния пилот на Ред Бул продължи и на Монца, където този уикенд ще се проведе 14-ти кръг от световния шампионат на Формула 1. Очаква се ситуацията да бъде обсъдена подробно и на пилотския брифинг в петък.

Междувременно Фетел се извини на Райконен за катастрофата на Сурс, при която немският пилот блъсна съотборника си.

„Ясно е, че ситуацията беше истински малшанс. Той се извини и аз отговорих, че ще продължим с работата”, коментира Кими. „Нещата не бяха идеални и за трима ни, но понякога се случва. Със сигурност следващия път ще оставим повече пространство.”

В същото време финландецът отново изрази тревога относно поведението на Верстапен, този път във връзка с думите на съперника след финала в Белгия. Макс заяви, че нямало да избута така Райконен по-късно в надпреварата на Спа, ако не бе инцидентът в началото.

„Лично аз нямам нищо против Макс – върши добра работа, бърз е. Но има определени неща, които чувствам, че не са коректни. Като ситуация, при която се налага да намаляваш при огромна скорост. Всеки има право да говори каквото чувства. Както споменах, нямам лична неприязън към него. Но ако някой твърди, че нещо, станало по време на надпреварата, е резултат от друга случка в първия завой, то това е отмъщение. Не мисля, че е редно нарочно да си връщаш в спорта. Може да има лоши последствия. Да, хората бъркат – всеки допуска грешки. Просто трябва да го приемеш. Но тук не е мястото, където трябва да се държиш глупаво и да си отмъщаваш”, допълни финландецът.

Според Фетел е съвсем очевидно какво стана на Спа: „Аз мислех, че Кими е от вътрешната страна, а излезе, че сме общо три коли. Пространството, което оставих за Кими, не беше като за три автомобила. Макс бе извън битката, но бе решил, че още участва. В огледалата не виждам кой знае колко. Видях Кими, бях малко по-напред. В ретроспекция ако бях оставил повече място, всички щяхме да минем.”