Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уил Стивънс ще кара втория Катерам в Абу Даби

Уил Стивънс ще кара втория Катерам в Абу Даби

52
0

Уил Стивънс ще кара втория Катерам в Абу Даби, където този уикенд ще се проведе финалния кръг от тазгодишния шампионат на Формула 1.

Отборът потвърди официално 23-годишния британец директно на пистата Яс Марина. Той ще е съекипник в следващите три дни на Камуи Кобаяши.

– Невероятно съм развълнуван от дадената ми възможност и съм изключително благодарен на всички в Катерам за това, че ми я предоставят – коментира Стивънс. – Чувствам се готов за предизвикателството и за дебюта си в F1. Нямам търпение да стана част от отбора след всичко, което сме свършили в тестовете досега и на симулатора в Лийфийлд. Надявам се това да е нещо, което ще продължим заедно и през 2015 г.

Стивънс провежда изпитания за екипа през 2013 и 2014 г., като бе част и от Катерам Рейсинг Академи. През приключващия скоро сезон той се състезава във Формула Рено 3.5 и има две победи.

– Познаваме чудесно Уил от работата му в академията и което е още по-важно, той направи около 10 000 километра на симулатора. С това натрупа опит – заяви оглавяващият „Инженерни операции” Джанлука Писанело. – Освен това тества тазгодишния болид на Силвърстоун с настоящата ни кола, като там натрупа над 500 км и пробите бяха много успешни, а състезателното му темпо – наистина добро. В резултат на това Уил бе един от най-добрите ни кандидати за предстоящия състезателен уикенд и се радваме, че ще кара за нас при връщането ни на F1 грида. Всъщност ние подписахме с Уил миналата седмица, но трябваше да изчакаме потвърждение, че е получил суперлиценз преди да обявим каквото и да е.