Начало Автомобили Участие на GM на Автомобилен салон Пловдив 2008

Участие на GM на Автомобилен салон Пловдив 2008

176
0

• Участие на тримата софийски дилъри на Opel и Chevrolet на автомобилното изложение в рамките на техническия панаир в Пловдив
• Акценти от гамата на Opel:
o Новата Agila
o Високоскоростните версии ОРС на Corsa, Astra и Zafira
o Атлетичният двуместен спортен модел Opel GT
o Бестселърите в своите класове Astra и Zafira
• Акценти от гамата на Chevrolet
o Chevrolet Aveo – първият модерен Chevrolet Мade in Europe
o Chevrolet Captiva – българският бестселър в сегмент SUV за втора поредна година
o Chevrolet HHR – уникална комбинация от дизайн и функционалност
o Chevrolet Epica с нова 6-степенна автоматична предавателна кутия
o Всички версии на Lacetti
4 експоната на Cadillac, Corvette и Hummer на щанда на София Ауто
o Cadillac CTS Sport Luxury и Cadillac Escalade Sport Luxury
o Corvette Z06 с впечатляващ 7-литров двигател с мощност 512 к.с.
o HUMMER H3 Luxury

Пловдив. На Автомобилен салон Пловдив’08 (29 септември – 4 октомври) софийските дилъри на Дженерал Моторс Булвария, Дженеръс Ауто и София Ауто ще участват с марките си Opel, Chevrolet, Cadillac, Corvette и Hummer.

Булвария ще представи 11 модела на Opel и 8 модела на Chevrolet, като най-впечатляващи в експозицията на дилъра са трите ОРС модела на Corsa, Astra и Zafira, както и уникалния Chevrolet HHR и елегантния седан Epica с нова 6-степенна автоматична предавателна кутия.

Дженеръс Ауто ще разположи на щанда си 11 модела на Opel и 4 модела на Chevrolet. Клиентите на лекотоварни автомобили ще имат възможност единствено на щанда на Дженеръс Ауто да видят отблизо товарните версии на надеждните бизнес партньори Combo и Vivaro.

Освен с марките Chevrolet и Opel единственият дилър на Cadillac, Corvette и Hummer за България София Ауто ще участва на изложението с 2 модела на Cadillac – Cadillac CTS Sport Luxury с панорамен покрив и Cadillac Escalade Sport Luxury, Corvette Z06 с впечатляващ 7-литров двигател с мощност 512 к.с и един HUMMER H3 Luxury.

Opel

Новият мини еднообемен автомобил Opel Agila ще присъства на всички щандове на изложението в Пловдив, като посетителите ще имат възможност да се запознаят отблизо с версията Agila Enjoy с четирицилиндров бензинов двигател с работен обем 1.2 л и мощност 86 к.с. (63 кВт) .

Едни от най-привлекателните експонати на Opel ще бъдат атлетичният двуместен спортен модел Opel GT с бензинов 2-литров двигател с максимална мощност 264 к.с. и суперспортните версии OPC на Corsa с 1.6-литров двигател с макс.мощност 192 к.с. и Astra OPC и Zafira OPC с 2-литров 240 к.с. мотор, подчертаващи стратегията на компанията за създаване на продукти, които възпламеняват емоциите на потребителите и поставят нови стандарти по отношение на динамиката и поведението на пътя.

Освен тези модели и тримата дилъри ще представят Opel Antara – елегантния Crossover с двойно предаване за всекидневието и свободното време. Прогресивният в техническо отношение модел crossover с двойно предаване се отличава с петместно вътрешно пространство и дизайн, продължаващ линията на извънредно успешната концептуална студия с три врати Antara GTC (показана на изложението IAA 2005) в серийното производство.
Посетителите на изложението ще имат възможност да се разгледат отблизо и всички версии на един от най-успешните модели в компактния клас – Astra, от динамичната версия GTC с 3 врати до елегантния и просторен седан с четири врати. На щандовете на тримата дилъри ще присъстват и различни версии на изключително успешната Corsa, както и бестселъра в класа на компактните многофункционални ванове Zafira с нейната рестилизирана от тази година външност със спортни акценти в дизайна, комбинирани с допълнителен шик в интериора и три нови двигателя с по-висока мощност и по-нисък разход на гориво.

Chevrolet

На щандовете на Chevrolet на всички дилъри ще бъде представен новия компактен модел Chevrolet Aveo, който се отличава с новата стилистична линия на марката, характеризираща се с голяма хоризонтално разделена радиаторна решетка с лакирана в цвета на купето средна лайсна и гордо разположена в средата емблема. Най-забележителните качества на изцяло обновения модел са неговата впечатляваща външност, висококачественото изпълнение на интериора и нов, още по-ефективен бензинов двигател. Двата двигателя са значително по-пестеливи от своите предшественици по отношение на разхода на гориво и се нареждат сред най-икономичните за сегмента на градските автомобили. Независимо от по-високата си мощност, 1.2 литровият двигател изразходва с 14 процента по-малко гориво, а 1.4-литровият – с около десет процента по-малко, измерено според изискванията на нормата MVEG. Друга забележителност на новия Chevrolet Aveo е, че той е първият произведен в Европейския съюз автомобил на Chevrolet. Това ще даде възможност на марката Chevrolet да увеличи световния си производствен капацитет и ще й позволи да задоволи растящото търсене по региони, да съкрати сроковете за доставка и да намали транспортните разстояния.

Посетителите на изложението ще могат да се докоснат и до бестселъра в SUV сегмента за втора поредна година – Captiva, който завладя българския пазар с динамичната си стилистика, богатото си стандартно оборудване и многофункционалност, дължаща се на фабрично вградените седем седалки и версията с двойно предаване.

Несъмнено най-нестандартният експонат на щандовете на Chevrolet на Булвария и София Ауто ще бъде Chevrolet HHR, който със своята необичайна ретро външност, напомняща едновременно за хот род и класически Corvette, е абсолютно уникален продукт в компактния сегмент от пазара. Той е идеалното транспортно средство за млади хора и малки семейства, които търсят алтернатива с индивидуален характер сред безцветната тълпа от хечбек-модели в този клас, но не желаят да правят компромиси и с функционалността на личния си автомобил.

При модела Epica прочутото добро съчетание от качества и цена на марката Chevrolet достига своя връх. Дългият 4.81 метра седан предлага характерните за висшия сегмент на средния клас обем и комфорт в интериора, но на много по-достъпна цена. Със своята динамична и стилна линия, Epica отговаря отлично на вкуса на съвременните европейски водачи. Същото може да се каже и по отношение на гамата от двигатели, която в допълнение към двата напречноразположени редови шестцилиндрови бензинови агрегата, включва и модерен дизелов мотор с мощност 150 к.с. Стремежът на Chevrolet към оптимизация личи и в новата шестстепенна автоматична предавателна кутия, която посетителите на изложението ще могат да видят на щанда на Булвария. Автоматичната трансмисия може да бъде съчетана с всичките три двигателя и предлага оптимален, широк диапазон от предавателни числа, който спомага за повишаване на динамиката и намаляване на разхода на гориво на топ-седана в гамата на марката.

Клиентите на автомобилите от компактния клас ще бъдат впечатлени от разнообразието, което гамата на Lacetti предлага. Моделът на марката Chevrolet в тази категория разполага с подходящи за всяко приложение двигатели, сред които 2.0-литровия дизелов мотор с директно впръскване common-rail и мощност 121 к.с., който бе представен за първи път през месец март 2007 година. Подобно на версиите с двата по-големи бензинови агрегата, дизеловата модификация на Lacetti се предлага и с възможност за поръчка на четиристепенна автоматична предавателна кутия на мястото на стандартната петстепенна механична трансмисия. Също така Lacetti може да отговори на различните изисквания на клиентите и благодарение на трите си версии на купето: компактния хечбек с 5 врати, комфортния седан с 4 врати и модела комби, който е единственият комби-модел в гамата на Chevrolet и предлага изобилно вътрешно пространство. Щедрият обем в областта на главите на пътниците на първия ред седалки (1 000 мм) е най-доброто в този клас. Същото важи и за удобното място за краката на пътниците отзад (932 мм).

На щандовете на Chevrolet на Булвария и София Ауто ще бъде показан и свежия господар на градската джунгла Spark, който благодарение на компактните си размери и малкия си диаметър на завой от 9.20 метра е изключително лесен за маневриране и се побира в най-тесните паркоместа. Рядко срещано в този сегмент от пазара предимство на Spark са неговите пет врати.