Начало Moto News Уатару Йошикава ще замести Роси в Ямаха

Уатару Йошикава ще замести Роси в Ямаха

33
0

Ямаха Мотор Рейсинг обявиха, че техният опитен тест-пилот – Уатару Йошикава ще се присъедини към отбора им в MotoGP, докато световният шампион Валентино Роси се възстановява от контузията на крака си.

Йошикава е двукратен японски Супербайк шампион и ще кара Ямахата М1 на Роси в поне три състезания.

„Обсъдихме много различни варианти и кандидат-пилоти, които да зaемат временно-освободеното място в отбора ни. Естествено държахме пилотът да бъде от семейството на Ямаха Мотор и Тек 3, но всички пилоти, които искахме, трябваше да нарушат своята състезателна програма на други места, за да се присъединят към нас.

Накрая, след дълго обсъждане, решихме да изберем Уатару Йошикава, нашият японски YZR-M1 тест-пилот. По принцип планираме той да кара в три състезания (Каталуня, Захсенринг и Лагуна Сека), но планът вероятно ще се промени според това кога Роси ще може да се завърне“, обясни Лин Ярвис – главен мениджър на Ямаха Мотор Рейсинг.

Самият Йошикава, който е участвал в MotoGP през 2002-ра с уайлдкард, пък заяви:

„Радвам се, че имам този шанс да заместя Валентино и да участвам отново в MotoGP. Гледайки към поведението на Ямаха М1 2010, мога да кажа, че зимните подобрения са били правилни и затова нямам търпение да събера малко истински състезателни данни, което пък ще бъде много важно за бъдещото развитие на М1.“