Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Беше ми невероятно трудно с Розберг

Уебър: Беше ми невероятно трудно с Розберг

31
0
2013,Марк Уебър,Спа,Червената вода

Марк Уебър направи поредния си слаб старт днес в Белгия и това до голяма степен предреши класирането му в надпреварата. Той загуби позиции и в крайна сметка успя да се добере единствено до петото място.

„И двата ми старта, и този за загряващата обиколка и същинския, наистина не бяха добри“, обясни Уебър след състезанието. „Дискутирали сме как да подобрим съединителя и неговата работа. Когато се бориш с други състезатели определено натоварваш повече гумите. Освен това от голямо значение е как е подредена скоростната кутия и най-вече последната предавка. Ако е настроена оптимално за свободна писта, тогава много вероятно е да можеш да изпревариш дори с DRS”, обясни трудностите си в борбата с Розберг австралиецът.

„Беше ми невероятно трудно да се справя с Нико. Той явно бе заложил на това, че ще вали и бе с по-голямо задно крило. Това му даваше повече стабилност в завоите, а нашата максимална скорост не бе достатъчна, за да го изпреваря в първия сектор.“

Именно заради това Уебър смени стратегията и кара с твърдите гуми в средата на състезанието. Дори и тази тактическа маневра не му помогна.

„Трябваше да рискуваме, затова избрахме различна стратегия. Това обаче не се оказа достатъчно.“

„Нещата не се получиха“, потвърди и Кристиян Хорнер случилото се с Уебър. „Смятахме, че подобен подход ще помогне на Марк да изпревари колите на Мерцедес пред него. В края бе с медиум сместа, но за съжаление не успя да се доближи достатъчно до Нико, за да го изпревари.“

„Днес проблемът не бе темпото ни, а позицията на трасето“, завърши равносметката си Уебър.