Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Днес нещата изглеждаха наистина добре

Уебър: Днес нещата изглеждаха наистина добре

28
0
2013,Марк Уебър,Нюрбургринг,Ред Бул

Марк Уебър отбеляза едно наистина добро начало на уикенда на пистата Нюрбургринг в Германия. Австралийският пилот на Ред Бул записа и в двете сесии трети резултат. Показаното в днешния ден дава основание да се смята, че борбата за победата в неделя ще е отново между пилотите на Ред Бул и Мерцедес. Най-голямо бе обаче облекчението, че след проблемите в Англия днес всичко с гумите бе наред.

„Всички ние сме доволни, че бяха взети необходимите мерки“, обясни пред медиите Уебър след края на втората сесия. „Гумите трябва да издържат. Вече познаваме тази им конструкция. В Монреал успяхме да направим няколко обиколки с тези гуми. Тогава по отношение на представянето им не бяхме особено доволни, но днес всичко бе наред. Изглежда, че няма да имаме проблеми, след като днес не се появиха такива.

Медиум сместа изглежда доста издръжлива, меката се износва по-бързо. Но всичко изглежда в рамките на нормалното.“

Сутринта австралиецът бе на секунда от най-доброто време на Хамилтън, докато следобед му липсваха 0,3 сек спрямо Фетел.

„Всичко върви доста добре. Гумите не трябва да представляват проблем и ще трябва да продължим да работим усилено, за да можем да извлечем максимума от нашия пакет в квалификацията и състезанието. Днес изпълнихме една доста сериозна като обем програма и сме много доволни от свършената работа.“