Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър доволен от представянето си, Фетел ще разчита на стратегия

Уебър доволен от представянето си, Фетел ще разчита на стратегия

20
0

Марк Уебър ще стартира от първа позиция утрешната Гран при на Монако, въпреки че даде второ време в днешната квалификация в княжеството. Това е възможно заради наказанието на Михаел Шумахер, което ще върне пилота на Мерцедес шести на решетката.

Изключителна сесия, а денят принадлежи на Михаел. Представянето ни бе много близко, като много хора излязоха в края на квалификацията с износени на различен етап гуми. Аз направих доста добър тур и съм доволен от него. Намирам се в прекрасна позиция за старта. Момчетата в отбора свършиха великолепна работа – заяви австралиецът.

Той леко се стреснал в края на сесията, когато инженерът му обяснявал нещо по радиото, а Марк чул само думата наказание.

Изобщо не знаех какво съм направил – засмя се Уебър. – Никой няма кой знае какъв опит със суперсофт в дълги серии. Ситуацията е еднаква за всички ни.

Съотборникът му Себастиан Фетел ще разчита на стратегия, след като днес имаше проблеми с автомобила си.

Казват, че утре може да вали и това ще доведе до сериозна разлика. Ние обаче можем да стартираме с по-твърдите гуми и това да ни помогне. По принцип в Монако мястото на грида е изключително важно, а аз съм девети и пред мен има доста пилоти. Но нещата могат да стоят по друг начин след първите боксове – каза германецът.

Той призна, че промените по неговия RB8 след последната свободна тренировка не са дали очаквания ефект и всъщност са влошили поведението на автомобила.