Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър и Фисикела с чудесно представяне през първия ден

Уебър и Фисикела с чудесно представяне през първия ден

96
0

Марк Уебър (Ред Бул) и Джанкарло Фисикела (Форс Индия) бяха сред приятните изненади в свободните тренировки за Гран при на Австралия във Формула 1. И двамата пилоти вървяха с чудесно темпо, като най-доброто постижение на австралиеца бе втора позиция, а на Фисикела – девета – в следобедната сесия.
За Джанкарло годината едва ли ще е лека, след като напусна Рено и премина във Форс Индия за този сезон. Италианецът обаче е оптимист и вярва, че с тима ще постигне напредък и ще подобри колата.
Нов отбор, ново предизвикателство и всичко изглежда обещаващо. Доволен съм от свършената до момента работа и от отбора, и от мен самия – категоричен бе той.
Междувременно Уебър се радваше умерено на второто място, твърдейки упорито, че всъщност не е чак толкова бърз.
В петък не бива много-много да се съди по времената. Колата работи сравнително добре. Все още трудно постигаме постоянно поведение, но ще работим по това. На практика обаче не сме втори по бързина. Според мен ще се борим за точки, но по-назад – твърди австралиецът. – След миналата година целият екип работи много упорито по проблемите. Сега издръжливостта ни е впечатляваща. Не би трябвало да очакваме същата позиция и утре. Другите екипи вероятно са били с програми с повече гориво. Но ако продължим до неделя в такова добро, гладко темпо, съм сигурен, че ще спечелим точки.