Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър изненадан от скоростта си

Уебър изненадан от скоростта си

49
0

Себастиан Фетел записа най-добро времена за първия ден тренировки преди неделната Гран при на Канада.

– Нещата изглеждат добре за нас, доста конкурентоспособни сме. Тайната тук са гумите. Всички се пързаляха накрая – беше повече като рали крос, отколкото като Формула 1! Пистата бе крайно мръсна сутринта, но това е нормално и ще се подобрява в течение на уикенда. Тайната при такива трасета е да не се паникьосваш. Направихме съвсем малки промени в настройките между тренировките – обясни германецът.

Съотборникът му Марк Уебър се съгласи, че денят е бил добър за тима на Ред Бур и призна, че е приятно изненадан от скоростта си.

– Утре ни предстои сериозна битка с всички, но днес колата вървеше страхотно. Имаше известен грейнинг с меките гуми, но това ще се оправи, не се притеснявам – допълни австралиецът.

Целият тим изключително упорито се опитваше през целия ден да демонстрира обичайното си ведро настроение и да покаже, че скандалът от Турция е забравен. Усилията им обаче водеха до още по-осезаемо на моменти напрежение. Явно ще е нужно повече време, докато ситуацията се нормализира. В Монреал е и съветникът на собственика на отбора Дитрих Матешиц – Хелмут Марко, който предизвика сериозни разногласия, след като почти в прав текст хвърли вината за катастрофата между пилотите на Истанбул парк върху Уебър.