Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър използва всичките известни му трикове, за да запази концентрация

Уебър използва всичките известни му трикове, за да запази концентрация

68
0
Марк Уебър

Марк Уебър трудно запазва концентрация, призна австралийският пилот на Ред Бул на пистата в Сингапур, където този уикенд се провежда поредният кръг от световния шампионат на Формула 1. Той обясни, че използва всеки трик, който му е известен, за да остане концентриран.

Марк обяви по-рано през сезона (през юни), че в края на годината напуска F1 и ще работи с Порше в програмата им за надпревари за издръжливост. Малко преди Гран при на Италия бе съобщено официално и че Даниел Рикиардо от Торо Росо ще го замести от догодина в шампионския тим.

Използвам всеки трик, който мога, за да остана мотивиран още няколко месеца. Това не е твърде голямо предизвикателство, но ще продължа да го правя, за да завърша сезона по възможно най-силния начин. Не казвам, че ще превъртя набързо последните стартове – определено искам да се справя като хората, това е важно за мен. Хубаво би било да се кача на най-високото стъпало на подиума преди края на сезона и няма причина, поради която да не мога да го сторя – обясни Уебър.

Мотивацията и намаляването й като цяло е една от причините австралиецът да вземе решение да напусне Формула 1. Той допълни, че вече му е дотегнало от въпроси как се чувства във финалната фаза от кариерата си в Гран при:

Обсъждаме въпроса, че това ми десетото, деветото, осмото състезание. Честно казано, вече е безумно скучно. Взех решението и толкоз. Всичко приключва в Бразилия, благодаря ви много. Мотивацията наистина е сложно нещо. Тя бе част от решението. Много неща водят до такова развитие на кариерата – искаш смяна на пейзажа, да вършиш нещо различно. Сега съм малко по-спокоен, ще гоня каквото мога да спечеля и все още имам шанса да натрупам наистина добри спомени – допълни Марк.