Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Изпуснахме сериозен шанс

Уебър: Изпуснахме сериозен шанс

39
0
2013,Марк Уебър,Нюрбургринг,Ред Бул

Марк Уебър имаше сериозен малшанс в състезанието за Гран при на Германия. Австралиецът направи чудесен старт и дори имаше възможност да излезе начело. Всичките му шансове за победата обаче изчезнаха в деветата обиколка, когато при спирането в бокса задната му дясна гума не бе затегната достатъчно добре и се откачи още при тръгването. Търкаляйки се в питлейна тя удари оператор на FOM, който получи множество счупвания и сътресение на мозъка.

„Всичко вървеше фантастично до първото спиране в бокса“, обясни Уебър. „Тогава дойде проблема със задната дясна гума. За радост операторът не е пострадал сериозно. Спрях точно на маркировката и зачаках. Спирането продължи малко повече от нормалното. После ми дадоха сигнал, че може да тръгвам. Още при него, когато колелата превъртяха, колата клюмна на една страна.

Анализирайки за себе си смятам, че днес изпуснахме огромен шанс. При подобни кошмарни случки винаги се опитваш да се събудиш. Дадох всичко от себе си, за да спечелим максимум точки.

Колата за сигурност ми помогна, защото успях да наваксам изоставането си с обиколка. После дадох газ и се опитах да стигна колкото се може по-напред. На това трасе обаче не е толкова лесно. Успях да спечеля доста позиции, но разбира се като цяло съм разочарован.“