Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър леко разочарован след финала

Уебър леко разочарован след финала

46
0
2011,Гран при на Корея,Марк Уебър,Себастиан Фетел

Марк Уебър даде всичко от себе си по време на надпреврата в Южна Корея, за да се добере до второто място и да изпревари Люис Хамилтън. Но въпреки атаките си и интересните двубои, в крайна сметка австралиецът трябваше да се задоволи с третото място. Мечтаната двойна победа не се получи, но за сметка на това Ред Бул защитиха титлата си при конструкторите.

„Днес е чудесен ден за целия отбор“, обясни Уебър. „Запомнящ се ден, защото защитихме титлата си при конструкторите. Въпреки това съм малко разочарован, защото не успях да завърша втори. Свършихме чудесна работа при първия стоп и това ни позволи да достигнем до позиция за атака на второто място.

Колата за сигурност отново събра колоната. При втория стоп обаче направихме най-лошото. Спряхме заедно с Люис, не по-рано или по-късно. В първата обиколка след спирането имахме прекрасна битка. По-късно също, но единственото, което сега ми остава е да мисля за следващото състезание.

Искам да спечеля победа до края на сезона. Да направя един чист и перфектен уикенд. Представянето ми днес бе наистина позитивно.

Всички знаем, колко чувствителни са колите тук на това трасе, всичко трябва да е идеално напаснато, за да може да спечелиш. Така че наистина можем да бъдем доволни от представянето си, но първата ми реакция бе леко разочарование. Сигурен съм, че утре ще се чувствам по-щастлив и ще се подготвям с радост за следващото предизвикателство.“