Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър най-бърз в първата квалификация

Уебър най-бърз в първата квалификация

32
0

Поредната изненада за този сезон бе поднесена от Марк Уебър (Ягуар), който даде най-добро време в първата квалификация днес за Гран при на Бразилия. Втори остана Рубенс Барикело (Феарри), а трети е Кими Райконен (Макларън).
Ярно Трули бе най-бърз в тестовете сутринта. Съотборникът му Фернандо Алонсо обаче остана четвърти, след като колата му се счупи и той загуби доста време, докато механиците я оправят. Проблеми имаше и Ралф Фърман.
В края на двучасовата сесия тестове заваля. Дъждът продължи и в началото на свободната тренировка, като ту намаляваше, ту се увеличаваше. Най-бърз бе Михаел Шумахер, като 16 пилоти направиха обиколки за време. Кими Райконен се завъртя в самото начало и пропусна цялата тренировка. На пистата не се появиха още Джъстин Уилсън и Алонсо. Сесията бе спряна за 15 минути, след като Антонио Пицония катастрофира и се наложи трасето да бъде изчистено от отломките от Ягуар-а му.
Преди квалифацията няколко пилоти, между които Монтоя и Култард, лобираха сесията да бъде отложена за по-късно заради дъжда. Организаторите обаче стартираха сесията по прорама.
Продължаваше да вали. Райконен излезе пръв на трасето като водач във временното класиране за световния шампионат. Монтоя (трети поред) бе по-бърз от Кими в първия сектор, но във втория направи груба грешка и загуби повече от три секунди.
Барикело поведе с постижение подобро от това на Райконен с 1,358 сек. Михаел Шумахер се завъртя в загряващата си обиколка, а бързата му бе по-слаба от тази на съотборника му с 2,336 сек. Малко по-късно квалификацията бе спряна за пет минути, след като Бътън изпусна колата си и отнесе две табели. Той се върна в бокса без да даде време.
Към края на тренировката дъждът престана. Марк Уебър, който излезе предпоследен, се възползва максимално от намалялото количество вода на пистата и подобри времето на Барикело с 0,138 сек.

Времената от тестовете:
1. Трули 1:14.262
2. Пицония 1:14.464
3. Уебър 1:14.492
4. Алонсо 1:14.680
5. Фисикела 1:15.092
6. Макниш 1:16.087
7. Верстапен 1:16.322
8. Фърман 1:16.559
9. Уилсън 1:16.615