Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър най-бърз във втората свободна тренировка

Уебър най-бърз във втората свободна тренировка

34
0

Марк Уебър от екипа на Ред Бул постигна най-добро време във втората свободна тренировка и по този начин напълно оправда прогнозите, че пилотите на тима са главните фаворити за спечелването на състезанието в неделя. След него се наредиха Фернандо Алонсо от екипа на Ферари и победителя от първата сесия, Себастиян Фетел.

Температурите следобед се покачиха леко. Това обаче не отрази на желанието на пилотите да намерят най-добрите настройки за колите си.

Уебър за първи път се качи на старото шаси на Фетел, „Luscious Liz“, и изглежда взаимодействието между двамата е на отлично равнище, като изключим дребен ел.проблем, който бе отстранен набързо. Австралиецът бе най-бърз още при изпитанията на по-твърдия от двата типа гуми. След като сложи по-меките, той отново подобри резултата си, при това значително.

В крайна сметка Уебър успя да победи Фетел с повече от 0,6 сек. Фетел от своя страна направи множество дребни грешки в тази втора част. Той се завъртя на Стоу, след като преди това бе с най-добро междинно време. Малко по-късно пък имаше неточност при преминаването на Копс, която се размина с леко излизане от трасето. Появи се проблем със спирачките му и като цяло изглежда, че не бе на нивото на австралиеца. Най-проблемен изглеждаше средния сектор, където сутринта германецът бе най-бърз. Точно там, той регистрира загуба с около 0,4 сек спрямо времето на Уебър.

Във Ферари явно уцелиха „ваксата“. Пилотите на Скудерията се класираха втори и четвърти, като Алонсо отново бе по-бърз от Маса. Настройките на системата за оптимално обтичане на задното крило явно е протекло доста по-добре от първата сесия, защото червените болиди бяха с най-висока максимална скорост в средния сектор.

Все пак с най-висока максимална скорост на правите отново бяха пилотите на Макларън и на Форс Индия. Това обаче не помогна особено на Хамилтън и Бътън, които се класираха осми и 13-и. Хамилтън отново направи няколко излизания от трасето, едното от които на бързата комбинация от завои Бекетс в първия сектор.

Пети и шести се класираха пък Розберг и Шумахер показвайки че времента им от първата сесия, в която Розберг бе шести, не са случайни. Виталий Петров, Сутил и Барикело попълниха местата в топ 10, а Кубица завърши сесията 11-ти.