Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Не успях да направя достатъчно обиколки

Уебър: Не успях да направя достатъчно обиколки

59
0
2013,Бахрейн,Марк Уебър,Ред Бул

Марк Уебър ще запише в Бахрейн своя старт номер 200 във Формула 1. За своя юбилей вместо подарък в Персийския залив австралийският пилот на Ред Бул е наказан с връщане на три места назад в стартовата решетка заради инцидента по време на състезанието в Китай. Въпреки това той се надява това да не повлияе на представянето му и резултата в неделното състезание. Неговият съотборник Себастиян Фетел показа през миналата седмица, че с добра стратегия дори от по-задна позиция колите на Биковете могат да помогнат на пилотите си да се качат на подиума.

„Днес бе нормален петъчен ден“, започна Уебър след края на втората тренировка. „В края на втората сесия ми се искаше да направя още обиколки. Времето в гаража бе повече отколкото ми се искаше. Ако се абстрахираме от това обаче днес научихме това, което очаквахме. Работата на гумите е добра в диапазона, в който очаквахме да работят. Нямаше особено големи изненади. Както казах съвсем нормален петъчен ден.

Забавянето в края на втората част ме изнерви, защото до тогава свършихме чудесна работа. Не успяхме да направим по план дългите серии от обиколки, което бе разочароващо.

Изпробваме някои нови части, но ще трябва да изчакаме анализа на събраните днес данни, за да преценим, кои са най-добрите идеи за тази писта.

Трудно е да се назове определен фаворит. След първите състезания за сезона обаче можем да кажем, че квалификацията вече няма толкова голямо значение, колкото имаше преди. Преди тя бе почти всичко. Бе много важно, къде се намираш след първата обиколка. Сега това не е сериозен фактор. Сега е много по-важно, да не попаднеш в трафик след излизане от бокса например. Това е така, защото гумите определено трудно понасят завихрения от предната кола въздух. Те започват да се износват много по-сериозно и това може да повлияе върху цялото ти състезание. Така сега тактическия план на състезанието е много по-важен.

Нашата кола изглежда достатъчно конкурентоспособна. Но Кими изглежда доста бърз, същото може да се каже и за Ферари. В Мерцедес може би имат още резерви.“