Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Ние дори не карахме на лимита си

Уебър: Ние дори не карахме на лимита си

53
0

Марк Уебър от тима на Ред Бул каза, че нито той, нито съотборникът му Себастиан Фетел са карали на ръба на възможностите на своя RB6.

Австралиецът разкри, че е имал възможността да пести от ресурса на гумите и двигателя си по време на Гран при на Малайзия. Той обаче е категоричен, че задачата за него и Фетел е щяла да бъде много по-трудно, ако Ферари и Макларън са стартирали от по-челна позиция.

Днес беше един спокоен ден за мен и Себастиан, тъй като не ни се налагаше да напъваме двигателите или гумите си…, все пак преднината ни спрямо конкурентите ни бе доста комфортна“ – коментира Уебър.

Нико [Розберг] направи силно състезание, но според мен имаше и по-бързи момчета, може би Люис [Хамилтън], който трябваше да стартира от задна позиция. Тактически състезанието щеше да е доста по-различно, ако той, Фернандо [Алонсо] или Фелипе [Маса] бяха наоколо…“

„Както Джак Брабам обичаше да казва, „Спечели с възможно най-ниската скорост“ – няма значение дали става дума за преднина от 1 или от 30 секунди. До голяма степен ние контролирахме днешното състезание; няма винаги да е така, но когато се получава, трябва да се възползваш максимално.“