Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Пиастри знае, че действията говорят по-силно от думите

Уебър: Пиастри знае, че действията говорят по-силно от думите

1229
0
Зак Браун, Оскар Пиастри
Зак Браун си направи татуировки за победите на Макларън с Даниел Рикиардо и Ландо Норис, но отказа да продължи по същия начин и с Оскар Пиастри. Вместо това австралиецът предизвика CEO-то на Макларън Рейсинг да си направи прическа „гребен“. Зак Браун намери начин да изпълни условието без да използва собствената си коса, а от Макларън впоследствие заявиха, че шефът им е обещал повече да не се хваща на басове с пилотите; снимка: Макларън

На Оскар Пиастри му отне само 35 Гран при старта преди да спечели първа победа във Формула 1. Мениджърът му Марк Уебър, че сънародникът му прави много силен старт на кариерата си в Гран при. Пиастри се озова в центъра на разправия между Макларън и Алпин през 2022 г. относно това кой има договор с него. Тимът от Енстън го обяви за титуляр в началото на август 2022-ра, което самият пилот опроверга с пост в социална мрежа. Накрая се стигна до отговарящия за контрактите на пилотите борд, който отсъди, че е валидно споразумението на Пиастри с Макларън. След това Зак Браун успя да се разбере с Даниел Рикиардо да прекрати предсрочно договора си с Макларън и Оскар стана титуляр в отбора от Уокинг. С напредъка на Макларън по отношение на болида младият австралиец все по-често влиза в битки в челото и мениджърът му отбеляза, че действията му говорят по-силно от думи.

„Удоволствие е да се работи с него. Пиастри очевидно притежава много специален талант. Знае какво трябва да върши за бъдещето си, за да продължи да разкрива този талант. Мразя думата „потенциал“. Потенциалът си е там, но трябва да си на ниво и Оскар знае, че действията говорят по-силно от думите. Така и действа“, сподели Уебър

„Началото на кариерата му (в F1) е страхотно, особено като се има предвид колко са чувствителни настоящите автомобили и колко са близки времената. Всичко това сочи колко добър е той, след като успява да е в битката почти постоянно“, допълни още бившият пилот на Ред Бул в F1 и на Порше в WEC.

Уебър посочи, че успехите на австралийските пилоти във Формула 1 се дължат на Джак Брабам.

„Джак Брабам е оригиналът. Той ни посочи пътя – по повече от един начин. Но географски е много, много трудно. Затова когато дойдеш тук (в Европа – б.р.), трябва да успееш. Твърде далеч от дома е, за да си позволиш да се прибереш с подвита опашка. Така че искаш много да успееш. Сега говорим за пилотите, които са го сторили, но има много, които не са се справили. И все пак бъдещето на австралийците във Формула 1 е в сигурни ръце. Кариерата на Оскар тъкмо започва. Надявам се и в бъдеще да имаме принос в спорта ни“, каза Марк.

Самият Пиастри отбеляза малко преди началото на лятната ваканция в Гран при, че има прогрес в представянето в сравнение с дебютния си сезон

„По отношение управлението на гумите имам сериозен прогрес. В няколко надпревари не бе толкова добро, колкото исках. В Китай например, но там през втората половина от надпреварата имах повреди. Мисля, че в Бахрейн направих наистина силно състезание. Беше първи старт, и то на писта, която е известна с това колко износва гумите. Успях да постигна цялостен напредък в сравнение с миналия сезон на много от местата, където исках. Това е наистина добра стъпка напред. Мисля, че все още има какво да подобрявам, но със сигурност вървя в тази посока. Сравнително доволен съм от квалификациите си. Разликата помежду ни с Ландо [Норис] е страшно малка, а това според мен винаги е добра референция“, коментира Пиастри.

Пиастри прави впечатление на изключително спокоен и уравновесен въпреки възрастта си – той е само на 23 години.

„Може да получиш съвет как да работиш с медии и спонсори, но славата е нещо, на което никой не може да те научи. Няма указания. Едно е да те разпознават на пистата – това се очаква. Това, което най-много ме изненадва е колко хора започнаха да ме разпознават в нормалния живот извън трасетата“, сподели още австралиецът.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oscar Piastri (@oscarpiastri)