Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър призна, че стратегията на Ред Бул на Интерлагос все още не...

Уебър призна, че стратегията на Ред Бул на Интерлагос все още не е обсъждана

28
0
Марк Уебър

Марк Уебър заяви, че в отбора на Ред Бул все още не са дискутирали стратегията си за състезанието в Бразилия този уикенд.

Попитан дали например смята, че съотборникът му Себастиан Фетел ще го атакува по време на надпреварата на пиcтата Интерлагос в неделя, Уебър отговори:

„Нямам идея. До момента никой не е говорил са това. Може би ще го обсъдим на първия брифинг в четвъртък, а може би няма.

Аз съм тотално релаксиран и гледам напред към оставащите състезания. Този сезон постигнах повече, отколкото очаквах, така че целта ми вече е преизпълнена.

Ще видим обаче какво ще стане с Фернандо (Алонсо), защото той със сигурност ще е притеснен от ситуацията с двигателите си. Аз пък ще мога да натискам на максимум, а и винаги съм бил силен в Бразилия.“

Същевременно пък собственикът на Ред Бул – Дитрих Матешиц, заяви, че каквато и да е ситуацията в отбора му, състезанията трябва да останат чисти.

„Това е спорт и най-добрият трябва да победи. Сила, политика, манипулации и всичко от този род трябва да бъде държано колкото се може по-надалеч. Състезанията трябва да си останат състезания. Името на тази игра е „Ела и ме хвани, ако можеш“, а не „Пусни ме да мина, защото съм по-добър“, обясни Матешиц пред изданието Der Spiegel.