Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър разочарован от представянето си в квалификацията

Уебър разочарован от представянето си в квалификацията

54
0
Марк Уебър

Марк Уебър не бе в особено добро настроение след квалификацията в Бахрейн. Освен че отново бе победен от своя съотборник Себастиян Фетел, австралиецът ще бъде върнат и с три позиции в стартовата решетка заради инцидента в Китай. Пилотът на Ред Бул завърши едва на пета позиция, което означава осмо място на старта на утрешното състезание. Той обаче ще бъде облагодетелстван от наказанието на класиралия се с място пред него Люис Хамилтън, който заради смяна на скоростна кутия ще бъде върнат с пет позиции.

„Това, че ще тръгна от седмо място и че разполагам с нов комплект от по-меките гуми не е толкова лошо“, обясни Уебър. „Със сигурност това не е мястото, на което искам да бъда. Но бе почти невъзможно да се класирам на първа редица. Очаквах повече от себе си. Нещата изглеждаха по-добре във втората и третата свободни тренировки. Тогава явно успях да извадя повече от колата. Но тук бързо се губи време.

Вятърът ще е ключов фактор и за състезанието, и трябва да разберем, как той влияе на колата. Мога да кажа, че е много чувствителна при смяна на посоката.“