Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър се надява RB6 да се справи на ниво в Сингапур

Уебър се надява RB6 да се справи на ниво в Сингапур

53
0
Марк Уебър

След трудния си уикенд в Италия отборът на Ред Бул се готви да се върне пак в битката начело на колоната. Марк Уебър отново е начело в класирането при пилотите, но разликата спрямо Люис Хамилтън (Макларън) е само 5 точки. Фернандо Алонсо (Ферари) и Дженсън Бътън (Макларън) изостават малко повече – съответно с 21 и 22 пункта, но една надпревара може да обърне подреждането.

– Харесвам Сингапур: оставаш с впечатлението, че публиката е много близо до пистата в повечето й сектори и това създава топло чувство. Надявам се да подобря миналогодишния си резултат (той не финишира в надпреварата нито през 2008, нито през 2009 г. – б.р.), тъй като писта с толкова високо ниво на аеропритискане би трябвало да пасне на болида ни. Трасето има някои подобни характеристики с Монако и Будапеща, а ние се справихме добре и на двете места, така че се надявам на силен резултат. Нямаме опит от управление на мокра писта при изкуствено осветление, така че при всички положения ще е интересно – коментира Уебър преди старта.

Междувременно преди да замине за Сингапур, Марк се занимава с доста необичайна дейност. Австралиецът, който живее с приятелката си Ан във Великобритания, бе планирал реновиране на кухнята си. Работниците се появиха в уречения час в понеделник и Уебър набързо нахлупи каска, снимайки се над купата със закуската си на фона на хората, започнали вече да откачат врати в стаята!