Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър се съмнява за бюджетните рамки

Уебър се съмнява за бюджетните рамки

36
0

Марк Уебър потвърди доминиращото мнение, че пожелателните бюджетни рамки противостоят на духа на Формула 1.

Асоциацията на отборите от Формула 1 вече изказа своята позиция – че няма логика едни отбори да карат при ограничение на бюджета от 33 милиона евро и едни правила, а други да карат без ограничения на бюджета, но с повече ограничения в технически аспект.

Президентът на ФИА, Макс Мозли, настоява, че конкурентността на двата типа отбори ще бъде балансирана благодарение именно на тези технически свободи за отборите с ограничен бюджет.

„Това е като да кажеш, че Ковънтри могат да играят с 30-ма играчи срещу 11-торката на Манчестър Юнайтед” – каза пилотът на Ред Бул.

„Или пък в тениса – за вас ще смъкнем малко мрежата, тъй като нямате толкова добра ракета, но ще я вдигаме, когато играе конкурентът ви” – добавя 32-годишният австралиец.

Уебър е съгласен, че подобни двойни стандарти противоречат на ДНК-то на Формула 1.

„Понякога е малко трудно да се види накъде сме се запътили” – казва Уебър. „Наградата за теб, след като си се представил добре, се състои и в това, че знаеш, че другите са имали същите възможности, но ти си се представил по-добре.”

Австралиецът обаче не е особено притеснен, смятайки, че правилото за бюджетните рамки е просто поредният ход на политическата страна във Формула 1.