Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър смята, че възстановяването му върви по план

Уебър смята, че възстановяването му върви по план

41
0

По време на подготовката си за сезон 2009 Марк Уебър беше облян от студен душ през ноември миналата година, когато пилотът на Ред Бул счупи крака си при падане с велосипед по време на ежегодното благотворително състезание Tasmania Challenge, организирано от него. Оттогава Уебър е фокусирал цялата си енергия върху възстановяването си. Австралиеца обаче е сигурен, че много скоро ще може да се завърне в играта.

Изминаха седем седмици, откакто счупих десния си крак, но със започването на зимните тестове възстановяването вървеше добре. Кракът отново започва да възвръща силите си. Надявам се, че съвсем скоро отново ще мога да ходя, а веднага щом това стане, процеса на възстановяване ще се ускори , сподели пилота.

Въпреки че кракът му се подобрява бързо, първото състезание от шампионата е след 3 месеца и Уебър е под напрежение относно физическата си подготовка за старта в Мелбърн. Затова австралиеца следва специално изготвена програма от упражнения.

Правих доста упражнения в басейн, карах велоергометър, правех и много други специфични натоварвания, за да мога да държа крака под необходимото напрежение. Всичко се разви по план, нямаше усложнения, което е добре. Загубих голяма част от физическата си кондиция, но съм сигурен, че когато стане време за последните няколко теста, отново ще съм в добра форма.

Уебър, който миналата седмица подкара нормален автомобил за първи път след инцидента, се надява да се чувства достатъчно добре, за да може да се завърне в кокпита на Ред Бул, когато тима представи новата си кола на испанската писта Херес на 9-ти февруари. Тогава той планира да проведе няколко последователни теста заедно със съотборника си Себастиан Фетел преди началото на сезона в Австралия.

Не мисля, че счупването на крака ми ще ми попречи и мога да потвърдя отсега, че няма да използвам това като извинение в Мелбърн , допълни Уебър.