Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Трябва да продължа да печеля състезания

Уебър: Трябва да продължа да печеля състезания

55
0
Марк Уебър

Maрк Уебър не смята, че само класирания в челото ще са му достатъчни, за да спечели титлата. След третото си място в Сингапур австралиецът вече води с 11 точки пред втория в класирането – Фернандо Алонсо, но той добре знае, че му трябват още победи в оставащите до края на сезона надпревари.

„Все още трябва да печеля състезания. Подиумите също няма да са лош резултат естествено – те са важни. Но независимо дали постоянството ще изиграе роля в този шампионат или не, аз все пак трябва да спечеля някои от оставащите състезания.

Изминалият уикенд бе надявам се най-тежкият за мен тази година и се надявам да мога да се представя по-добре на останалите писти. Знаем, че отпаданията болят много, а в Сингапур от пети на старта успях да стана трети.

В Япония пък мисля, че ще сме в добра форма и сме готови за това предизвикателство.

Сезонът е наистина много дълъг. Виждаме, че някои други спортисти се състезават фактически от февруари до ноември седмица след седмица. При нас не е като при тениса или голфа, където можеш да избираш в кои турнири да участваш – тук ти и тимът ти трябва да сте на линия всеки един уикенд. А същевременно концентрацията ти винаги трябва да е на максимум“, обясни Уебър.