Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Трябва ни една идея предимство

Уебър: Трябва ни една идея предимство

46
0
Марк Уебър

Малко след пристигането си в Сингапур Марк Уебър бе погълнат от обичайната си работа и участва в няколко събития преди да дойде време за официалната пресконференция на ФИА. Преди да седне в пресцентъра обаче австралийският пилот на Ред Бул още веднъж сподели виждането си за предстоящото състезание от Формула 1.

– Настроението в Сингапур преди тазгодишната надпревара е страхотно. Всички говорят за неделното състезание и ми казаха, че търсенето на билети е сериозно. Но това не е изненадващо, като се има предвид на какъв етап се намира битката за световната титла – обясни Марк. – Шестото ми място на Монца бе достатъчно да ме върне начело в таблицата при пилотите, но има още много път преди който и да е нас да стане шампион. Остават ни пет старта и петима състезатели все още имат шансове.

Надеждите на Уебър почиват на факти и на представянето на тазгодишната кола на Ред Бул в предходни надпревари на писти с характеристики като тези в Сингапур:

– Последният път, когато се състезавахме на бавна писта като тази, представянето на RB6 бе не просто на ниво, а направо блестящо. Със Себастиан [Фетел] окупирахме първа редица, а аз спечелих надпреварата. От тогава досега обаче бяха въведени някои промени в правилата, така че очаквам по-труден уикенд. Но на нас ни трябва една идея предимство, за да направим живота на съперниците си много труден.

Що се отнася до самата писта, то австралиецът я харесва, въпреки че физическото натоварване и за него, и за колегите му е убийствено.

– Трасето е истинско удоволствие за каране. Като всички улични писти, и тук борбата е разделена по равно: между теб и асфалта плюс тази между теб и останалите пилоти. Когато успееш да направиш обиколка толкова близо до мантинелите, колкото е нужно, чувството е великолепно. В същото време в 10 часа вечерта температурите още са си над 30 градуса, а влажността – към 70%, така че в кокпита е страшно горещо. Поне пистата беше преасфалтирана в голямата си част преди тазгодишния старт, така че неравностите не би трябвало да са толкова мъчителни – обясни Марк. – Досега не съм имал особен късмет в Сингапур. Технически проблеми ме спряха и в двете състезания досега, но искам да оставя това зад гърба си в неделя – категоричен бе той.