Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър убеден, че Грожан заслужава да бъде изхвърлен за поне още едно...

Уебър убеден, че Грожан заслужава да бъде изхвърлен за поне още едно състезание

90
0
Марк Уебър

Марк Уебър иска Ромейн Грожан да остане извън писта поне за още едно състезание (след наказанието му от Спа този сезон), след като удар между двамата съсипа шансовете на пилота на Ред Бул за предно класиране в Гран при на Япония. Австралиецът трябваше да смени носа на колата си още в първия тур, а на финала бе девети – малка утеха при положение, че се класира на първа редица на грида.

Това вбеси иначе спокойния Уебър, който си позволи и да нарече Грожан луд, а по принцип не използва подобни определения за колегите си. Днешният инцидент бе седми в първи тур за състезателя на Лотус. Контактът между колите завъртя Марк и го изхвърли настрани, принуждавайки и доста пилоти да се мъчат да избегнат катастрофата.

Още не съм изгледал лично какво стана на старта, но момчетата потвърдиха, че отново е бил онзи луд Грожан и неговите изпълнения в първа обиколка. Опитваме се да постигнем някакви прилични резултати, докато той се мъчи да стигне възможно най-бързо третия завой. Доста хора пострадаха от поведението му днес. Може би има нужда от още една ваканция. Трябва внимателно да погледне сам себе си. Вината беше изцяло негова. Колко грешки може да допуснеш, колко пъти е възможно да сбъркаш по един и същи начин, при това все в първи тур? Би трябвало да е вече смущаващо за него – заяви раздразненият Уебър.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер също не бе доволен от поведението на Грожан и също не спести определенията по адрес на французина.

Изпуснахме много с Марк. Едно лудо движение във втори завой от Грожан сложи край на състезанието му. Най-тревожното е, че тези инциденти се повтарят. Важното е да се учиш от грешките си. А Грожан струва точки на тима си, като те се борят в конструкторския шампионат. Ще съм изненадан, ако някой там е доволен от него. 7 инцидента тази година са повече от достатъчни, а днес последният от тях коства подиум на Марк – бе категоричен англичанинът.