Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Всички в Ред Бул винаги ще гоним възможно най-добър резултат

Уебър: Всички в Ред Бул винаги ще гоним възможно най-добър резултат

77
0
Гран при на Корея,Марк Уебър

Марк Уебър няма съвършено никакво намерение да прави изчисления при какъв вариант може да стане шампион във всеки от последните три старта във Формула 1 за 2010 г. Австралийският пилот на Ред Бул е начело в класирането при пилотите, но смята за абсурдно да седне с калкулатор вместо да се бори на пистата.

– Засега авансът ми се увеличаваше и трябва да продължа така занапред. Е, явно и Себ [Фетел], и аз направихме доста добри квалификации този сезон и спечелихме по няколко полпозишъна. Колата определено е много бърза в събота следобед. Имаме предно окачване с променлива височина, което ползваме от началото на годината и работи добре. След това вдигаме обратно колата нагоре за неделя – обясни Марк. – Иначе ситуацията тук ще е същата като на Спа. Бяхме наясно, че там ще сме крайно уязвими при качването на хълма. Не излязохме начело в самото начало на състезанието в Белгия. Така че има някои писти, чиито първи сектор просто е различен. Но дори да не водиш в края на първата обиколка, пак можеш да направиш добра надпревара. Към това трябва да се стремиш: да дадеш максимума от себе си.

След като и на него му бе припомнена 2007 г. и разразилата се буря между тогавашните съотборници в Макларън Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън, Марк не си позволи да се поддаде на негативизъм.

– Е, испанците със сигурност се надяват на нещо подобно – отговори с обичайното си чувство за хумор австралиецът. – Никой в тази стая не знае какво ще стане в следващите три старта. Никой. Можем часове наред да обсъждаме всякакви гледни точки. Реалността е, че и двамата със Себ имаме шансове за титлата при пилотите, а отборът се бори за конструкторската. Ако в някакъв момент в бъдеще трябва да се състезаваме един срещу друг, то ще направим обичайното: ще се опитаме да постигнем най-добрия резултат, независимо от ситуацията. Няма значение с кого се съревновавам – Фернандо или Дженсън [Бътън], Люис или Себ. Знам, че трябва да завършвам надпреварите, но пък няма да се отказвам от позиции – не е лесно да балансираш действията си в такъв момент. Точно до това опира всичко: състезанието. Всичко останало не е важно – категоричен бе Уебър.