Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър ядосан от поведението на Ди Реста

Уебър ядосан от поведението на Ди Реста

48
0
Марк Уебър,Ред Бул

С ядосани жестове Марк Уебър „поздрави“ Пол ди Реста при разминаването на колите на Ред Бул и Форс Индия. След края на петъчните тренировки австралиецът определено бе ядосан от поведението на шотландския си колега.

„Той (Ди Реста – б.а.) на два пъти възпрепятства Себастиян и веднъж мен“, обясни Уебър в края на деня клатейки глава. „Инженерите явно не му говорят при излизането от бокса и той си кара спокойно и без да бърза на идеалната линия. Решава да те пропусне след половин обиколка. Не знам действително дали има комуникация между него и инженера му, който да му обърне внимание на идващите зад него коли, но със сигурност можеше да се справи по-добре. Действително днес става дума само за свободни тренировки, но въпреки това е дразнещо.

Тук важат нормалните правила, както навсякъде: когато си прекалено близо до колата пред теб просто съсипваш гумите. И именно върху тяхното износване в дълга серия от обиколки работехме днес. Важно е да имаш свободна писта пред себе си и да можеш да се концентрираш върху представянето си. Целта днес не е да се бориш да изпреварваш някого, защото просто съсипваш гумите.“