Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилис: KERS няма да повлияе много на изпреварванията

Уилис: KERS няма да повлияе много на изпреварванията

46
0

Техническият директор на Ред Бул, Джеф Уилис, казва, че внедряването на KERS във Формула 1 няма много да повлияе на изпреварванията.

Той се съмнява, че допълнителната енергия, съхранена с помощта на KERS, ще може по повлияе особено на ставащото на пистата. Според него по-скоро новите правила за аеродинамиката ще спомогнат за интригата в състезанията.

„Мисля, че скоро хората ще се научат как да ползват и оптимизират KERS, но това няма да повлияе много на изпреварванията” – каза той пред италианското списания „Аутоспринт”. „Това е технология, развита за шосейните автомобили и съответно ще намери по-малко приложение във Формула 1.”

„Новите правила за аеродинамиката ще бъдат най-големият фактор, който ще повлияе на състезанията и ще създаде нови възможности за изпреварване.”

„Намаляването на размера на задното крило ще помогне на пилотите да карат по-близо един до друг, тъй като липсата на притискане няма да бъде толкова радикална, когато си във въздушната струя на конкурента.”

Уилис обаче е уверен, че всички отбори ще направят така колите си, че да бъде по-трудно за конкурентите им да се доближават много до тях.