Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс дава шансове на Хайдфелд и Дейвидсън

Уилямс дава шансове на Хайдфелд и Дейвидсън

32
0

През вчерашния ден тимът на Уилямс обяви пред пресата част от планираната за зимната пауза програма. В нея прави впечатление най-вече участието на не свързаните с договор към тима пилоти. Става дума за Ник Хайдфелд и Антъни Дейвидсън, но не и за Дейвид Култард.
За шотландецът това бе последната истинска надежда за място във Формула 1 през следващата година, след като контактите му с тима на Ягуар от лятото се оказаха ненужни. Сега единствената надежда, която остава за шотландеца е бързата продажба на Ягуар и евентуалното му привличане в новия отбор. В противен случай бившият пилот на Уилямс, който кара за отбора през 1994 г. и 1995 г. ще трябва да почива минимум една година.
За разлика от шотландеца Ник Хайдфелд може да бъде в добро настроение. След като тестовете му в Уилямс през лятото бяха провалени от ветото на Еди Джордан сега германецът ще получи нов шанс да се покаже в добра светлина. 27-годишният пилот ще вземе участие в започващите на 9 декември тестове на Херес, където ще може да премери сили с Марк Уебър.
Подобен шанс ще има и тест пилотът на БАР Антъни Дейвидсън. 25-годишният англичанин се отличи с многобройни най-добри времена в петъчните дни от състезанията през тази година. Той е получил и разрешение отсегашния си екип да си търси кокпит за следващата година, като ангажирането му най-вероятно ще е свързано със заплащането на определена сума. Дейвидсън ще тества от 1 декември също на Херес.
Освен двамта и Марк Уебър в тестовете участие ще вземе и тест пилота на Уилямс Антонио Пицония, който също има добри карти за титулярното място за следващия сезон. Двамата с Уебър ще започнат работа по програмата за 2005 г. на 24 ноември в Барселона. Уебър ще бъде с бял екип заради неприключени договорни отношения с бившия си тим Ягуар.