Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс хвалят Ферари и Михаел Шумахер

Уилямс хвалят Ферари и Михаел Шумахер

33
0

Дни преди първото сезон от сезон 2004 г. Франк Уилямс и Патрик Хед похвалиха съперниците си от Ферари и постиженията на “червените” от последните няколко години.
– Формула 1 е по-трудна сега – Ферари вдигнаха високо летвата. Те са наистина невероятен отбор – заяви Сър Франк пред ВВС.
Техническият директор на Уилямс допълни, че ако някой успее да победи Скудерията тази година, то този екип ще е свършил страхотна работа. Хед вярва също така, че голяма част от успеха на тима от Маранело се дължи на Михаел Шумахер и че германецът е човекът, задържал толкова дълго тима-мечта.
– Обикновено в ситуация като тяхната някой плаща много пари и отмъква определени хора, но те всички останаха заедно. И заслугата за това е на Михаел. Не смятам, че Рос Браун и Рори Бърни биха се задържали толкова време в един отбор, ако точно този пилот не бе там. Настоящите ни пилоти (Ралф Шумахер и Хуан Пабло Монтоя – б.р.) са много добри, но би трябвало да са наясно, че нито един от тях няма умението на Михаел да изгради екип – заяви Хед.