Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс и BMW доволни от първия ден

Уилямс и BMW доволни от първия ден

95
0

Екипите на Уилямс и BMW Заубери изразиха задоволство от работата си в първите свободни тренировки преди неделната Гран при на Бахрейн. Представянето особено на екипа от Гроув бе значително по-добро в сравнение с това в Малайзия и това бе отбелязано от тях.
По-доволен съм от колата тук в сравнение с Малайзия и смятам, че се върнахме в нормален режим на работа – коментира Нико Розберг. – Повърхността на тази писта ни пасва по-добре, а от там и карането доставя далеч повече удоволствие. В рамките на двете сесии направихме някои големи промени в реглажите и мисля, че вървим в правилната посока.
Казуки Накаджима също изкара сесиите без проблеми. И той направи сериозна промяна в настройките за втората тренировка и бе далеч по-доволен от колата си.
От BMW Заубер също заявиха, че са доволни от първия ден подготовка, след като изпълниха програмата си за състезанието и сравнението на двата типа гуми. Роберт Кубица обаче като цяло се чувстваше по-удобно от съотборника си Ник Хайдфелд в автомобила през целия ден и резултатите го показаха. Полякът бе седми в първата и пети във втората тренировка, докато Ник изостана съответно на 14-а и 17-а позиция.
В дълги серии вече съм доста доволен от баланса на колата, но имам някои проблеми с това в първа бърза обиколка. Сега ще прегледаме данните и ще потърсим подобрение за утрешната квалификация – обясни немският пилот.