Начало Formula 1 News Уилямс и Хонда с по-добро представяне

Уилямс и Хонда с по-добро представяне

7
0

Отборите на Уилямс и Хонда отбелязаха по-добро представяне в квалификацията спрямо уикенда в Малайзия. Нико Розберг се класира осми за екипа от Гроув, а веднага зад него е Дженсън Бътън, който за първи път стигна с болид на японския тим третата част на квалификацията.
Върнахме се там, където се очаква да бъдем, а това е зад трите топотбора, така че осмо място е в малка или голяма степен най-доброто – обясни Розберг ситуацията по много сходен начин с Ярно Трули от Тойота например, когото му се искаше да е победил в тренировката за място. – Ярно обаче бе малко по-бърз от мен като цяло.
Според Нико автомобилът му ще е още по-добър в състезанието, отколкото в квалификацията. Междувременно съотборникът му Казуки Накаджима този път стигна втората част, но не можа да използва потенциала нито на болида, нито на гумите си.
В тима на Хонда с удоволствие отбелязаха най-доброто си представяне в квалификация от началото на сезона.
Да стигна до третата част и да се наредя откъм чистата страна на пистата на девета позиция е наистина удовлетворяващо и за мен, и за тима – заяви Бътън. – Автомобилът все още е доста нов за нас, тъй като последната версия на аеропакета пристигна точно преди първата надпревара, така че от тази гледна точка съм щастлив, че бележим прогрес. Движим се напред с всеки изминал старт и се чувствам уверен.
Рубенс Барикело от своя страна стана 12-и и също бе доволен. Освен това бразилецът обясни, че е имал за кратко проблем със скоростната кутия, който му е попречил също да стигне последната част на квалификацията.
Харесвам тази писта и ако автомобилът ни върви добре утре, вярвам, че можем да се борим за точки. Една малка грешка тук може да коства много време, така че ключът е да останеш фокусиран и да си сигурен в спирането – издаде част от тайните си Барикело.