Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс най-бързи в последния ден тренировки

Уилямс най-бързи в последния ден тренировки

48
0

Симулация на мокро трасе бе проведена през последния ден тестове на екипите от Формула 1. Пистата Рикардо Тормо до Валенсия бе изкуствено наводнено в петък, като най-бърз се оказа Антония Пицония (Уилямс). Втори остана Педро де ла Роса (Макларън), а трети е Рикардо Зонта (Тойота).
Отборите на Уилямс и Макларън изпробваха нови гуми интермедия на Мишлен и останаха изключително доволни от представянето им. Това бе прието за добра новина за тимовете, използващи продуктите на френската компания преди Гран при на Малайзия, където винаги има шанс да завали.
Зонта и Франк Монтани (Рено) караха миналогодишните болиди на отборите си. Антъни Дейвидсън пък строши БАР-а си в началото на деня, след като се оказа, че върху трасето има повече вода от необходимото. Англичанинът излезе с интермедии, изпързаля се още на загряващата обиколка извън пистата заради аквапланинг и счупи монокока.
По обяд всички тимове прекратиха работата си, за да почетат с минута мълчание загиналите и пострадалите при бомбените атентати в Мадрид предишния ден.

Времената от петък:
1. Антонио Пицония Уилямс 1:25.586 (91 об.)
2. Педро де ла Роса Макларън 1:25.824 (112 об.)
3. Рикардо Зонта Тойота 1:27.007 (125 об.)
4. Франк Монтани Рено 1:27.210 (135 об.)
5. Антъни Дейвидсън БАР 1:10.850 (5 об.)