Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс официално потвърдиха за привличането на Сена

Уилямс официално потвърдиха за привличането на Сена

33
0

Както съобщихме днес сутринта Бруно Сена е подписал с екипа на Франк Уилямс. Официалното потвърждение от страна на отбора бе направено преди минути. Така бразилецът ще бъде съотборник на Пастор Малдонадо през настоящия сезон, а въпреки официалното съобщение днес, изглежда че Сена от няколко дни вече е в отбора, след като бяха публикувани снимки от посещението му във фабриката в Гроув.

„Бруно започна да се състезава на 20 години, но бързо доказа своя талант във Формула 3 и GP2″, цитират се думите на Франк Уилямс в официалното изявление. „Въпреки че завърши втори в GP2 през 2008 г. в оспорвана битка за титлата, той спечели впечатляващи победи в Монако и Силвърстоун на мокро. Стечението на обстоятелствата в последните две години не му дадоха възможност да покаже напълно качествата си. Ще отделим достатъчно време, за да оценим качествата му. Вече го изпробвахме, както на писта, така и в нашия симулатор, и той доказа, че е бърз, технически грамотен и учещ се бързо. Надяваме се да докаже таланта си в нашата състезателна кола.“

„Чувствам се поласкан от факта, че отбора на Уилямс ме избра за техен пилот“, заявява самият Сена. „Тимът има страхотна история и се надявам да помогна за написването на нова успешна глава в бъдещето. От времето прекарано във фабриката разбрах, че там работят прекрасни хора и екипа разполага с ресурси за постигането на по-добри резултати през този сезон.

Ще ми бъде много интересно да карам за отбора, в който е карал и моя чичо. Тук все още има хора, които са работили с него. Ще се радвам да споделят с мен спомените си и да добият нови приятни такива от моята работа в отбора. Надявам се на добри резултати, за да се отплатя за подкрепата, която моята страна ми даде. Горд съм, че съм бразилец и съм още по-мотивиран да покажа качествата си. След първото ми сядане в картинг не съм искал да се занимавам с нищо друго.“

Както вече споменахме, Сена ще допринесе към бюджета на Уилямс с повече от $17 млн. Обширно интервю с бразилецът пък можете да прочетете в последния 145 брой на списание ClubS1.